Osteopathie
Edith Miedema - Hollaar

D.O. - M.R.O.
Prauwstraat 6
5237 PL 's-Hertogenbosch

 

T (073) 644 15 80
E info@osteopathie-denbosch.com

 

Contact contact
Routebeschrijving routebeschrijving

behandeling

voor wie

Een behandeling van een osteopaat geeft meestal een grote opluchting. Vaak kan een osteopaat klachten verhelpen die u al jaren heeft en als onoplosbaar leken. De osteopaat is in staat de klachten wel op te lossen doordat een osteopaat het lichaam als één geheel benaderd en daardoor mogelijke oorzaken wel kan vinden. Andere behandelaars bekijken veelal maar een deel van het lichaam.

Voor een behandeling door een osteopaat is geen verwijzing nodig van een arts.

De zorgverzekeraars hebben de behandelmethode erkend en in bijna alle gevallen worden de behandelingen (geheel of gedeeltelijk) vergoed.

behandeling

Een bezoek duurt drie kwartier tot een uur en bij het eerste gesprek stelt de osteopaat vele vragen: over de klacht, maar ook over de ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Zo probeert hij/zij te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is.

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarbij onderzocht wordt door welk bewegingsverlies het lichaam niet meer uit zichzelf herstelt. Dat doet de osteopaat terwijl de patiënt in zijn of haar ondergoed afwisselend zit, ligt en staat.

Na het eerste onderzoek bespreekt de osteopaat wat hij/zij heeft opgemerkt en stelt een behandelplan op.

Tijdens de behandelingen zal de osteopaat met zachte en soms stevige handgrepen lichaamsweefsels één voor één weer beweeglijk maken. De behandeling voelt meestal prettig aan en na een behandeling duurt het enige weken voor een volgende afspraak. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam heeft namelijk tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

Tijdens de behandeling ervaart een patiënt een warm, tintelend of prikkelend gevoel. Kort na de behandeling kan soms ook een emotionele reactie plaatsvinden of krijgt een patiënt korte tijd last van hoofdpijn, vermoeidheid of juist een verergering van de klacht. Neemt u na de behandeling een dag rust. Als de behandeling aanslaat, merkt de patiënt al snel vooruitgang. Meestal zijn drie tot zes behandelingen voldoende voor herstel.

U wordt vriendelijk verzocht om een handdoek mee te nemen wanneer u een bezoek brengt aan de osteopaat voor een behandeling.